Українці запідозрили, що реліз українського мультфільму "Гулівер повертається" був перенесений у зв'язку з політичними причинами: його сюжет може бути сприйнятий як критика нинішнього глави держави Володимира Зеленського.

Таку версію висловив письменник і блогер Дмитро "Калинчук" Вовнянко на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

Роботою над анімаційною картиною займається студія "Кварталу 95" 95 Animation Studio та Gulliver Films. Тепер датою прем'єри називають 29 квітня 2021 року.

"Гуллівер повертається", фото: пресслужба студії Квартал 95

"В історії про те, що студія "Квартал 95" відклала премьєру мультфільму "Гулівер повертається", на перший погляд, усе зрозуміло. Суть картини - у Ліліпутії править неймовірний бовдур, ліліпути потерпають від його "правління", Гуліверу треба з бовдуром боротися. Паралелі - напрошуються самі.

Популярні новини зараз

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

<...>

Цікаве інше. А як студія "Квартал 95" взагалі додумалася взяти участь у такому проекті? Вони що, не розуміли, з яким підтекстом вийде мульт? Чи вони всерйоз гадали що до моменту виходу стрічки, з неймовірним бовдуром-правителем асоціюватиметься якийсь інший президент? Схоже - ще й досі сподіваються.

Якщо так, то праві були предки - не рий яму на іншого, сам провалишся", — написав українець.

"За сюжетом Гуллівер отримує листа, у якому жителі Ліліпутії просять його про допомогу. Їх країна в жахливому занепаді, тому без гарного та мудрого велетня їм не обійтися. Виявляється, що трон правителя зайняв неймовірний бовдур та кожен відчуває на собі тяжкі наслідки його дурості. Але чи буде Гуллівер самовіддано вирішувати справи своїх друзів, коли у самого не все так добре?" — розповідають про мультфільм на сайті "Кварталу 95".

Творці ж мультфільму наголошують на його перевагах: начебто він зроблений по найвищим західним стандартам, і роботою над ним займалася низка спеціалісту з різних країн світу. Також творці анімаційної картини запросили зірку для озвучки головного персонажа — ним став український співак Володимир Дантес.

Нагадаємо, красуня-дружина Юрія Ткача з "Квартал 95" видала, як шоумен підкорив її серце: "Це особливий дар"

Як повідомляв "Знай.ua", Юрій Ткач з "Кварталу-95" показав принцесу, з якою спить, і це не дружина: "Так солоденько"

Знай.ua писав, Юрій Ткач з "Квартал 95" запалив на льоду з найдорожчими дівчатками: "Кайф, коли разом"