Заслужений діяч мистецтв України та лауреат Державної премії України ім. О. Довженко, Сергій Тримбач у себе в Facebook повідомив про те, що 3 грудня 2020 року помер видатний композитор, член Національної Спілки композиторів і НСКУ Володимир Губа.

"Вчора ввечері ВОЛОДИМИР ПЕТРОВИЧ ГУБА вирішив попрощатися з цим світом. Важка і тривала хвороба занадто виснажила його... 22 грудня композитору виповнилося б 82 роки. Шкода, неймовірно шкода", - розповів Тримбач.

Читайте Знай в Google News!

Володимир Губа-автор музики до багатьох фільмів видатного рівня - "Кам'яний хрест", "Захар Беркут" та інші фільми Леоніда Осики, "Іду до тебе" і "Скрізь є небо" Миколи Мащенка, а також "Каштанка" Романа Балаяна, цикл анімаційних фільмів про козаків, документальні стрічки та театральні постановки.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Показати ще

Ще видатний композитор виступав автором музичних творів, які протягом останніх років виконувалися все частіше. Це стосується виконання на фортепіано, симфонічного і струнних оркестрів, і хору.

У публікації Сергій Тримбач додає, що єдиною втіхою в цьому випадку виступає музика великого автора, яка ніколи не залишить нас. "Тому що в ній сама душа великого композитора, це музика, яка об'єднує землю і небеса. Досить згадати мелодію, яка починає фільм "Кам'яний хрест", — підсумував він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, уйшов з життя великий український письменник, знайомий з Бродським: разом ховалися від КДБ.

Як повідомляв "Знай.ua", пішла з життя зірка серіалів "Дика троянда" і "Багаті теж плачуть", мільйони фанатів ридають.

Знай.ua писав, помер Роман Віктюк, людина-сюрприз без віку і рамок: кращі вистави скандального режисера.