Мон-Сен-Мішель - острів на півночі Франції, в регіоні Нормандія. Це самотня скеля, і з неї ніби виростає неприступна фортеця, яку часто називають французьким Хогвардсом. Названо це диво світу на честь Архангела Михаїла. Архітектурний комплекс і унікальна природа роблять Мон-Сен-Мішель найбільш відвідуваним туристичним місцем в Нормандії. Саме туди і вирушила команда культового тревела"Орел&Решка".

Читайте Знай в Google News!

На вершині скелі, окремо від міста, знаходиться тисячолітнє абатство. Простими словами, це суміш католицького монастиря і фортеці. Ведучий Антон Зайцев зустрівся з гідом-ключником, який показав найпотаємніші куточки фортеці. І саме ексклюзивне те, що ведучий піднявся туди, де бувають лише одиниці відвідувачів – на дах абатства.

Орел і Решка, фото: прес-служба програми

" я в шоці, яка це краса. Вище нас-тільки птахи", - із захопленням сказав Антон.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Але гід відповів, що насправді вище них – тільки статуя Архангела Михаїла на самій верхівці фортеці. Здається, що це просто маленька золота точка на шпилі, але насправді статуя висотою 4,5 метра і важить півтори тонни. Вона відлита з бронзи і покрита чистим золотом. Чотири роки тому проводили реставрацію: статую знімали і повертали на місце вертольотом, а витратили на це 450 тисяч євро.

Орел і Решка, фото: прес-служба програми

На даху завжди дуже вітряно. У середні століття вірили, що це віє від крил Архангела. Тому, щоб не застудитися, Антон з гідом пішли до найбільшого дзвону монастиря, в який ведучому вдалося навіть зателефонувати.

Орел і Решка, фото: прес-служба програми

"яке там відлуння, яка вібрація, - поділився враженнями ведучий. - Дзвін величезний, його язик дуже важкий, напевно, кілограмів 20. Я вперше став дзвонарем. Очманіти, я був звуком дива світла".

Гід розповів, що ченці б'ють в нього, коли є небезпека або пожежа. А також коли народжуються королі або принци. І, як виявилося, крім ченців і гіда в цей дзвін ніхто ніколи не дзвонив.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, ведуча "Орла & Решки" політала над морем, розмахуючи ногами.

Як повідомляв Знай. ua, подружка Івлєєвої в "Орел і Решка" розщедрилася на номер в готелі за $28 тисяч.

Також Знай. ua писав, що зірка "Орла і Решки" дістала Старий архів, коров'яче вим'я, брудний під'їзд і немитий посуд.