Артист Михайло Єфремов влаштував страшну ДТП в центрі Москви. Інцидент стався 8 червня о 21:44 на Садовому кільці. Автомобіль, за кермом якого був п'яний актор, вилетів на зустрічну смугу і врізався в автофургон. Водія автівки затиснуло після зіткнення. Сам же Єфремов не отримав жодних травм.

Перші відео з місця події показали, що актор був п'яний вщент: хитався і говорив запинаючись. Вже вранці, 9 червня стало відомо, що потерпілий у ДТП чоловік помер. Після чого проти актора було порушено кримінальну справу. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Михайло Єфремов під час ДТП в Москві, кадр з відео (телеканал 360)

Для Михайла Єфремова це не перше порушення ПДР. Як пишуть росЗМІ, актор свою провину визнав і готовий понести покарання у повній мірі.

Як повідомила Знай.uа Ганна Маляр, відомий український юрист-криміналіст, Михайлу Єфремову доведеться в суді відповідати за скоєне. Крім того, вона нагадала, що у артиста давно серйозні проблеми з алкоголем.

Популярні новини зараз

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

"В такі ситуації варто викликати драйвера, таксі, або знайти якісь інші способи дістатися додому, але не сідати за кермо. Очевидно, він був уже в такому стані, коли він навіть це не міг зробити. Тому що коли під'їхала поліція, його перша реакція свідчила про те, що він не розуміє, що відбувається", - зазначила юрист.

Ганна Маляр, юрист-криміналіст, фото: Facebook

Оцінювати результат справи Ганна не може, тому що це російське законодавство, але вона впевнена, що ніяких виправдань для актора не буде.

"Я не знаю, яка буде поведінка у Михайла Єфремова. Відшкодує він завдану шкоду, чи допоможе з похоронами або визнає свою провину, але у нього є непоправна обтяжуюча обставина - він був у стані сильного алкогольного сп'яніння. Це речі неприпустимі, навіть якщо це відомі люди. Можливо, навіть ДТП з відомою людиною, навпаки, допоможе іншим зупинитися в такій ситуації. Все-таки Феміда повинна бути тут об'єктивною. Незважаючи на те, що людина відома, вона все одно мусить відповідати за ті дії, які вчиняє", - переконана юрист-криміналіст.

Нагадаємо, резонансною стала і ДТП на трасі Київ-Обухів з участю Костянтина Меладзе у 2012 році. Композитор тоді на смерть збив жінку. На відміну від Єфремова, Меладзе був тверезий.

"Порівнювати з ДТП з Меладзе не можна, тому що була зовсім інша історія. Жінка вийшла все-таки в невстановленому місці, щоб переходити, і там складно було зорієнтуватися в дорозі", - зазначила Ганна Маляр.

Додамо, що Костянтин Меладзе тоді оплатив похорон загиблої і надав матеріальну допомогу її родині. Після ряду перевірок в його діях не було знайдено складу злочину, тому справу закрили.

У випадку з Михайлом Єфремовим, швидше за все, буде тюремний термін.

"У нас теж жорстко до цього ставляться. Якби чоловік був тверезий, то можна було говорити про речі, які позитивно характеризують особу винного, але в ситуації, коли людина зовсім не керувала своїми діями, і тим не менш сіла за кермо, складно говорити про обставини, які б пом'якшували ситуацію. Не можна так робити. Велике місто, завжди є таксі", - підсумувала Ганна Маляр.

Михайло Єфремов, кадр з відео (GrazhdaninPoet)

У соціальних мережах російські зірки почали ділитися своєю думкою про події з актором. Так, Ксенія Собчак висловила підтримку Єфремову, зазначивши, що його вчинку немає виправдань. Але її обурило те, що росіяни накинулися з засудженнями на нього, виявивши своє лицемірство.

"Шлю промені підтримки Михайлу Єфремову, я завжди з задоволенням приймала його запрошення брати участь у #ГражданиниПоэт і цінувала його як актора і яскраву людину. Вчинку Михайла Єфремова немає виправдання, і я думаю, що він сам зараз сидить над уламками свого життя і не розуміє, як так міг зруйнувати своє життя. Алкоголізм - зло. Багато хто з моїх близьких втратили свою особистість і талант в цьому недугу. Але справа не в Єфремові. Справа в нас. В абсолютно лицемірному суспільстві, яке щиро не бачить власного лицемірства. Тиждень тому всі ці люди з "прекрасними обличчями" дружно постили чорні квадратики добра в честь озброєного грабіжника, а сьогодні ці ж люди "страшно засуджують" Єфремова", - написала в Instagram Собчак.

Співачка Любов Успенська щиро шкодує, що не змогла допомогти другу і запобігти ДТП.

"Ми розмовляли буквально на днях, хоча зазвичай він дзвонить рідко. Від цього ще сумніше. Що я не почула в його голосі, в трубці телефону те, що могла б... Мені здається, я могла б допомогти. Витягнути його з депресії і з того стану печалі, який, як я розумію зараз, його тоді охопив. Я не намагаюся нікого захистити. Лише хочу сказати, що мені боляче і прикро, що я не змогла нічого зробити. Те, що сталося, безумовно, жахливо. Я висловлюю співчуття рідним і близьким загиблого. В одну мить світ втратив сина, чоловіка і батька..." - зазначила Успенська в Instagram.

Вона впевнена, що "ніяке правосуддя, ніякі терміни не зроблять Міші болючіше".

"Йому з цим жити до кінця своїх днів. Він не святий, але він і не вбивця. А тепер йому доведеться нести цей хрест. Гірше, ніж він сам себе покарав, його вже ніхто не покарає", - написала зірка.

В Росії на актора обрушилася хвиля критики і обурення. Деякі вважають, що просто посадити його у в'язницю - мало, потрібно забрати у нього все рухоме і нерухоме майно, а також позбавити звань.

У коментарі росЗМІ режисер Микита Михалков назвав смертельну ДТП з Єфремовим закономірним фіналом. До того ж усім відомо про його попередні витівки в стані сп'яніння.

Олексій Мочанов, відомий український гонщик і журналіст, вважає, що Єфремов опиниться у в'язниці за скоєне, але відсидить половину терміну.

"У ситуації з Михайлом Єфремовим, я думаю, буде показовий суд і покарання, і він сяде за вбивство. 7 років? 12? Хз. Сяде. Так буде справедливо. На половині терміну за зразкову поведінку вийде. Але ця аварія поламає йому життя і психіку назавжди. Ніхто не візьметься відмазувати в жопу п'яну зірку, яка п*здячила з перевищенням швидкості в крайньому лівому ряду і не помітила, що дорога закруглюється вправо", - написав він у Facebook.

Тим часом Михайла Єфремова доставили в УВС для дачі показань.

А пізніше стало відомо, що його заарештували у зв'язку з тим, що в його крові знайшли сліди наркотичних речовин. Незабаром йому буде обрано запобіжний захід.