Ірина Сопонару - зірка “Жіночого Кварталу”, всіма улюблена Яринка з “Країна У” і “Одного разу під Полтавою”, актриса і комік. В житті Іра вегетаріанка і великий кіноман. З дитинства любить КВН, тому не дивно, що вона зв'язала свою долю з гумором.

Знай.uа поспілкувався з артисткою про її особисте життя, румунський темперамент і улюблену роботу. Сопонару розповіла про першу зустріч із Володимиром Зеленським і свою улюблену команди КВК, про татуювання і занурення у вегетаріанство. Чи збирається зірка заміж і як познайомилася зі своїм іноземним обранцем - дізнаєтеся далі.

Ірина Сопонару, Жіночий Квартал

Ірино, в цьому році стільки приголомшливих новин про “Квартал 95” і його колишнього лідера. Зміни зачепили всі ланки, і “Жіночий Квартал” в тому числі. Як ви сприйняли президентство Володимира Зеленського?

Так, глобальні зміни відбулися. І це було дуже дивно і хвилююче, тому що ми всі дуже вболівали за Володимира Олександровича. Але, з іншого боку, дуже не хотілося його втрачати як керівника. Але все сталося так, як повинно було статися. Кожен на своєму місці і це прекрасно! Кожен зайняв нові позиції в житті і це круто, тому що в цьому й суть - неможливо залишатися завжди на одному місці. Рух - життя!

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Показати ще

Розкажіть про зустріч з Оленою Зеленською на недавньому концерті “Жіночого Кварталу”.

Так, це було чудово! Нам завжди дуже приємно. Вона завжди з нами.

Олена - один з редакторів проекту, але і, безумовно, у нас дуже теплі почуття до неї. Ми отримуємо величезну підтримку від неї і це безцінне!

Ірина Сопонару і Ольга Жуковцова

З ким з “Жіночого Кварталу” ви найбільш дружні?

Я з усіма спілкуюся. Мені складно виділити когось.

А хто в колективі надає вам найбільшу підтримку? Різні ж бувають ситуації: погане самопочуття, немає настрою, не хочеться репетирувати...

Такого не буває. У нас завжди все добре, ми завжди хочемо репетирувати. В цілому, мені складно виділити когось одного. В різні часи і в різних ситуаціях це можуть бути різні люди. Я давно знайома з Вовою Шумко. Нас пов'язує дружба з театральної студії. Ми вчилися разом, так і познайомилися. Я дуже рада, що у нього так все склалося, тому що він дуже талановитий, трудяга великий і заслуговує на визнання та успіх.

Жіночий Квартал

З багатьма іншими дівчатами я дійсно давно знайома, з ким я познайомилася на проекті. Але у нас дружний колектив, і мене це дуже радує! Кожна репетиція або концерт перетворюється на фестиваль сміху, в нескінченну вечірку. Ти ніби як працюєш, але при цьому це завжди весело, смішно, красиво.

Анастасія Оруджова, Ірина Сопонару, Роман Міщеряков і Володимир Шумко, Жіночий Квартал

Валера Жидков нас дуже підтримує, Саша Пікалов, Олена Кравець надихає своїми промовами. Вона - приклад для нас!

Олена Кравець та Ірина Сопонару, Жіночий Квартал

В новому сезоні серіалу “Одного разу під Полтавою” у вашої героїні Яринки народилася дитина. Як вам бути в ролі мами?

Цікавий досвід! Мені подобається, поки це в кіно.

А в реальному житті вже готові зануритися в материнство?

Я не готова морально. Але мені здається, я можу бути ніколи не готова. Тут треба, як кажуть, стрибнути з пірсу і все, далі нікуди діватися, треба плисти. Безумовно, в майбутньому я хотіла б мати дітей. Мені подобається думати про це: яка я буду мама, як би я зробила? Поки це якісь думки і фантазії, а як вийде в житті - будемо дивитися.

Юра Ткач та Ірина Сопонару зіграли подружжя в серіалі Одного разу під Полтавою

Яринка в серіалі імпульсивна дівчина. Вона завжди Юрчика так підстьобує. А ви в житті така ж?

В плані якоїсь імпульсивності, мені здається, що я якимись своїми рисами цього персонажа нагородила. Я дуже запальна. Мій колишній хлопець говорив, що я божевільна, але я воліла говорити, що я румунка, тому в мене така гаряча кров. У мене і тато така запальна людина, дуже емоційний.

Я постійно голосно кажу. Напевно, всі знають мої секрети завжди, тому що я просто голосно розмовляю і висловлюю свої емоції досить яскраво.

У плані підстьобування чоловіка - це ризикований шлях. Є інші способи надихнути чоловіка.

Вагітна Яринка у виконанні Ірини Сопонару

Сопонару - справжнє ваше прізвище?

Так, румунське. Ми - буковинські румуни. Для Чернівців це не дивне прізвище, в цьому регіоні проживає багато представників цієї національності.

Коли я поїхала з рідного міста, стикалася з тим, що всі звертають увагу на моє прізвище.

У вашому житті багато гумору: і “Жіночий Квартал” і “Ліга сміху”, і комедійний серіал. А коли ви почали занурюватися в гумор?

Я мріяла бути актрисою з дитинства. Всі дівчатка мріють бути актрисами, принцесами, це нормально для дитини. Просто мої мрії не змінилися з віком. Я пам'ятаю, що дуже любила КВК і завжди дивилася його по телевізору з батьками.

Раніше КВК-команди їздили в концертні тури. Я була на всіх концертах топових команд. І перша команда, виступ якої я побачила наживо, була БГУ - білоруси. Це було настільки круто, просто blow my mind (знесло дах - ред.) повністю. Я дивилася і розуміла, що дуже хочу грати в КВК. Це тоді був 9 клас, мені здається. Пізніше я вже хотіла поступити в університет тільки заради того, щоб почати грати в КВК. Так і сталося - я почала грати, і ось — догралася.

Жіночий Квартал

Зустріч з БГУ і стала тим переломним моментом в житті?

Це був якийсь каталізатор, який запустив незворотній процес. Це б все одно сталося рано чи пізно. В той момент я усвідомила, що хочу грати в КВК.

А почуття гумору мені дісталося від папи. Він дуже смішний! Я схожа на тата. У нас в родині ми поділили обов'язки зі старшою сестрою: вона схожа на маму, а я - на тата. Я завжди була смішною дитиною, завжди щось “мочила”.

Ірина Сопонару з батьками і сестрою

А команду “95 квартал” любили?

Обожнювала! Теж ходила на їх концерт. Пам'ятаю ці шкіряні штани. У мене в свій час була улюблена команда “Збірна РУДН”. Я була закохана в Сангаджі Тарбаєва, як і всі дівчатка, напевно. Я пам'ятаю, ходила на їх концерт, а вони тоді приїжджали з командою “Парма”, де були Жанка і Свєтка. Це був один з кращих КВК-концертів, які я бачила!

Ірина Сопонару і Володимир Зеленський

Пам'ятаєте свою першу зустріч з Володимиром Зеленським?

Ми тоді грали в КВК і їздили зі “Збірної України” в Москву на Вищу лігу. Пам'ятаю, що перед поїздкою у нас відбулася перша зустріч з Володимиром Олександровичем.

Безумовно, він персона яскрава, цікава людина. Таке відчуття, ніби він тобі дуже близький, але для нього ти незнайомець. Хвилююче було.

Студія “Квартал 95” зараз в надійних руках? Без Зеленського.

Безумовно! Я б не стала переживати на цей рахунок. Всі хлопці дуже талановиті і смішні. У колективі з'явилися нові учасники. Все у них виходить.

Ви пародіюєте зірок і політиків. Ідеально вписалися в образ Юлії Тимошенко. Кого хотіли б зіграти?

Мені подобається пародіювати. Я в дитинстві цим “страждала”. Пам'ятаю, у мене однокласник картавив, і я, коли з ним розмовляла, постійно починала картавити. Це несвідомо було і негарно з мого боку, але весело.

Я б чоловіка хотіла спародіювати, чесно кажучи. Завжди мені цього хотілося - щось кардинально інше.

Юлія Абрамова

Другу частину інтерв'ю з Іриною Сопонару для Знай.uа читайте у неділю, 10 листопада.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю для Знай.ua Степан Казанін розповів, як в “Кварталі 95” спрацювалися без Володимира Зеленського.

Також зірка “Кварталу 95”, гуморист Степан Казанін розкрив секрет сімейного щастя. Він у шлюбі з дружиною вже 26 років і знає в цьому толк.

А зірка "Жіночого Кварталу", співачка Марта Адамчук розповіла Знай.uа про зміни в колективі і куди пропала Настя Коротка.