Алік Мкртчян є учасником кулінарного проекту на каналі СТБ "МастерШеф. Професіонали". Він відмінно розбирається в м'ясі та птиці і знає всі тонкощі, як правильно вибрати і до якого блюда підібрати правильно курку.

Алік розповів, що вкрай важливо, щоб курка вирощувалася в нормальних умовах. Так, на птахофабриках часто курку вирощують за 25 днів за рахунок того, що їй колють антибіотики. При цьому в домашніх господарствах цей процес займає 50-80 днів.

Для приготування супу найкраще використовувати особливу породу курки, яка так і називається – супова. Це худа птах з довгими ногами.

"Це означає, що вона багато бігала по двору, у неї міцна кістка, темне, як у півня, м'ясо. Цю курку можна довго-довго варити і отримати в результаті смачний насичений бульйон", - пояснює Алік.

Популярні новини зараз

Відбирають телефони та "пакують" у бусики: нардеп зізнався, чи отримують ТЦК укази "зверху"

Розширення мобілізації: ТЦК прийдуть за чоловіками з відстрочкою – кого торкнеться

Тисячі українців звільнять від призову: кого заборонили чіпати ТЦК

Українки масово розривають сім'ї, щоб отримати громадянство ЄС

Показати ще

Для того, щоб посмажити м'ясо, краще використовувати виключно бройлер. Особливо смачною птах виходить, якщо її попередньо замаринувати. А смажити її потрібно на дуже сильному вогні до золотистої скоринки.

"Мій улюблений рецепт маринаду для курки: змастити курку оливковою олією, окремо змішати сіль, перець, нарізаний часник і свіжий чебрець і вже на намасленную курку викласти спеції. Так вони рівномірно прилипнуть до м'яса і рівномірно її замаринують", - ділиться учасник "МастерШеф".

Щодо індички Алік розповів, що її по праву вважають одним з найбільш здорових дієтичних видів м'яса. Так, в індичці міститься більше білка, ніж у курячому філе. Це м'ясо відмінно підійде для шашликів, смаження, тушкування та запікання.

Нагадаємо, учасники зіграють в кулінарну монополію, названі головні правила.

Як повідомляв Знай. ua, Саакашвілі вперше повторив легендарний грузинський хачапурі.

Знай. ua писав, які випробування чекають на учасників у новому випуску "МастерШеф. Професіонали".